Terwijl ik in de wachtrij sta voor het STAP budget, schrijf ik alvast een stukje. Ik voel dat het een korte samenvatting wordt van de afgelopen week, met wat extra foto’s van momenten waar ik niet over schrijf. Als ik feitelijk naar mijn agenda kijk, was ik afgelopen week 2,5 dag vrij, maar toch voelde het als een volle week waarin er vanalles moest. Was ik vrij, dan was ik bezig met de voorbereiding op de dag erna. Hoe dan ook, de korte versie van afgelopen week!

Maandag
De dag begon met een lesje pilates en een lesje yoga. Hoppakee, een dubbelles om de dag goed te beginnen. Deze keer bij pilates mijn favoriete les met grote gymball. Gelukkig was het minder heet dan de dag ervoor! ‘s Middags heb ik op de kop in de achtertuin gestaan om deze onkruidvrij te maken. Met een schraapding alle tegels netjes gemaakt. Ik zag er al een paar dagen tegenop, maar eigenlijk stelde het niet zoveel voor. Een lekker huismusserig klusje wat stiekem ook voldoening geeft als het eenmaal klaar is. Als avondeten maakte ik een sushibowl; dat kan ik iedere dag wel eten, love it!

Dinsdag + Woensdag
Overdag was ik aan het werk en ‘s avonds ging ik sushi eten met een vriendin, als cadeau voor haar verjaardag. Woensdagavond vierden de buren hun 50 jarige huwelijksjubileum en at ik gezellig mee. Patatjes! Ik haal nooooooit patatjes, dus dat was voor een keer heel erg lekker.

Donderdag
Fotografe Karen was één van de mensen die reageerde op mijn ‘droombaan’ oproepje en ik mocht een hele dag met haar op pad. Eerst naar een shoot bij Ingrid van a la Hamminga, die samen met man en baby tweeling, model stond voor een lifestyleshoot. Bedankt voor dit unieke kijkje achter de schermen! Karen en ik gingen lunchen in Leek om daarna bij haar thuis te editen en verder te kletsen. Het was weer een leerzame dag, dankzij deze inspirerende powervrouw. ‘s Avonds deed ik nog wat administratie, verloor mezelf weer in een true crime podcast en rommelde ik nog wat aan.

Vrijdag
Op vrijdag was het klusjesdag. Ik ging verder met m’n administratie, onder andere met uitzoekwerk voor m’n pensioen. Het lijkt nog ver weg – en dat is het ook – maar ik heb de dingen toch graag goed geregeld. Verder heb ik de voortuin onderhouden, wat huishouden gedaan en nog wat kleding op de foto gezet om op Vinted te zetten. ‘s Middags sprak ik weer met Ingrid af bij De Hippe Kringloop om het over ons evenement te hebben. We hebben wat taken verdeeld ennnn… binnenkort meer over dit feest. Nog even geduld. Ik nam bij de kringloop nog een drieluik van schilderijen met bloemen erop mee. ‘s Avonds ging ik spontaan uit eten met een vriendin bij Bistro Rheezerbelten in Hardenberg, waar we heerlijk gluten- en lactosevrij konden eten. Echt super! Alles op de kaart was lactose- en glutenvrij verkrijgbaar. Een aanrader.

Zaterdag + Zondag
Bakken en blocks maken. Dat is de korte samenvatting -mand- van afgelopen zaterdag. Voordat ik blocks kon maken, haalde ik hout bij de bouwmarkt. Ik heb een stuk of twintig blocks op maat gezaagd, maar ga ze vanavond of morgen lijmen. Daarna komt pas het afwerken, maar het begin is er. Verder bakte ik brownies; gluten en lactosevrije gebaseerd op een recept van Chickslovefood en ook een portie volvette met roomboter, suiker en gewone bloem. Beide waren bedoeld voor een verrassingsfeestje voor een vriendin op zondag. ‘s Avonds at ik pannenkoeken met veel fruit als avondeten. Je leest; het was de hele week een beetje een zooitje qua eten. Daar kwam de zondag nog achteraan. Dat was gezellig, maar ook intens en natuurlijk weer met allemaal heerlijke hapjes. Welja, je hebt soms van die periodes hè?

En verder?
Verder broedde ik door op mijn werk. Ik schreef een tekstje voor Linkedin, maar plaatste het niet. Ik sprak met mijn manager over het vervolg van mijn klus bij mijn huidige opdrachtgever en ik belde met enkele (oud)collega’s om het Linkedin tekstje te toetsen. Mijn dilemma bestaat nog steeds, maar is op de achtergrond. Wel of niet actief op zoek naar een nieuwe opdracht? Ik doe het nog steeds niet, maar weet ook dat wanneer ik het wél wil, dat ik een fatsoenlijk oproepje klaar heb staan en me niet hoef te laten leiden door een impuls waardoor ik misschien een rommelig berichtje zou schrijven. Zelfkennis komt van pas in deze 😉

Tot slot was ik vanmorgen één van de velen die probeerde in aanmerking te komen voor STAP budget, maar helaas was het al op voordat ik aan de beurt was. De cursus interieurstyling waar ik in oktober aan begin kwam hiervoor in aanmerking, maar goed, ook zonder het STAP-zakcentje kan ik aan de cursus beginnen gelukkig. Ik heb vanmiddag mijn boekhoudcoach nog gesproken en alle boekhouding weer op orde gebracht in MoneyMonk. Doe jij zelf je boekhouding en ben je benieuwd of een boekhoudprogramma iets voor je is? Als je een proefabonnement afsluit via deze link, krijg jij tot 80% korting op het reguliere tarief en krijg ik ook korting.

En daar sluit ik mee af! Ik ga lekker eten en maak alvast wat normaal eten om mee te nemen naar m’n werk de komende dagen. Eéééven weer normaal. Leuk dat je mee leest. Wil je reageren, dat kan -anoniem- onderaan deze pagina. Liefs, Marike