Afgelopen week was er één met een vol programma en ik heb veel getetterd. Ik heb zoveel gekletst, dat ik nu alle overige vrije dagen van deze maand heb afgekruist. Even kalm aan doen met dingen plannen om ruimte te pakken voor spontane dingen. Ik volg inmiddels yoga lessen op de sportschool, in plaats van bokslessen en ik heb het hardlopen ook al een tijdje gelaten voor wat het is. Alles gaat als vanzelf wat langzamer en dat is wel prettig en het past ook beter bij deze warme dagen.

Droombaan-gesprekken
Voor mijn vakantie deed ik een oproep op insta aan volgers die gelukkig zijn met hun werk; wie wil mij hier iets over vertellen of met wie mag ik een dagdeel meekijken? Ik kreeg 16 reacties! Dat vind ik echt geweldig. Lees je dit, ben je één van die 16 en denk je ‘hey, ik heb niks meer van je gehoord’, weet dan dat ik ben begonnen met het inplannen van 4 afspraken. Het was in mijn vakantie onduidelijk hoe het verder zou gaan met mijn interim-werk, maar daar is nu duidelijkheid over en ik weet ook hoe de agenda eruit ziet de komende tijd. Ik plan, zoals je hierboven leest, met mate en verspreid de afspraken over de komende weken uit. Ik kom dus bij iedereen terug op de lijn.

Maar! De eerste twee gesprekken heb ik gehad en die waren heel erg leuk en gezellig. Er was veel herkenning, energie en de gesprekken gingen alle kanten op. Achteraf bedacht ik dat ik m’n vragen beter had kunnen – of moeten- voorbereiden en opschrijven, zodat de gesprekken misschien wat gestructureerder hadden verlopen, maar dan was het waarschijnlijk ook minder leuk, haha. Toch ga ik de volgende afspraken iets beter voorbereiden. Deze week heb ik geen droombaan-gesprekken, zoals ik ze noem, maar wel een afspraak over het evenement: Een evenement met tweedehands kleding als hoofdthema. Hoe vet zou het zijn als zo’n evenement er komt in Assen? 😀

Mijn tuin, jouw tuin
Afgelopen week heb ik vooral véél in de tuin gezeten. In de tuin gewerkt ook, want het onkruid blijft maar groeien en ik sproei elke dag de tuin. Maar ik heb ook in de tuin gewérkt; een blog schrijven en mailen kan prima buiten. Met vriendinnen zat ik in hun tuinen en daar voerden we mooie gesprekken. Met een andere vriendin ging ik wandelen. Verder deed ik een lesje yin yoga, bakte iets lekkers om weg te geven en ik kookte nauwelijks. Ik at kliekjes, kwam meerdere keren te laat op afspraken en was voor mijn gevoel de hele week onderweg. Laat ik zeggen dat het de overgang was van de vakantie naar het gewone leven.

Ratio en gevoel
Op het werk maakten we afspraken over de komende weken. Ik blijf er nog even. En dat is grappig, want dat zeggen we al een jaar. Precies zoals ik het fijn vind; niet te ver vooruit kijken en steeds opnieuw concreet maken wat we gaan doen. Er is nog ruimte voor een klus ernaast, maar ik maak er geen vaart mee om iets te zoeken. Rationeel gezien zeg ik ‘kom maar op’ en ben ik geneigd om wat meer controle en regie te pakken, maar gevoelsmatig voel ik dat er vanzelf iets passends op mijn pad komt. Dat klinkt voor mijzelf -ook- nog een beetje zweverig, maar toch is het zo. Ik zie mezelf nu als een pop-up projectmedewerker en er is zoveel wat ik leuk vind om te doen, waar ik een bijdrage aan kan leveren, dat het wel goed komt.

En verder
Een collega nam afscheid om met pensioen te gaan en dat hebben we geweten! Ons team had een liedje gemaakt (ik heb daar zo van genoten) en ‘savonds gingen we uit eten. Scheelde weer een avond koken : -P Ik installeerde nog ‘even’ een printer en alle credits gaan naar mijn vriend, die me vanaf de andere kant van de wereld hielp en daarmee voorkwam dat ik de nieuwe printer in de kliko gooide. Daarna mestte ik de werkkamer nog uit, zodat er ruimte is om de laatste voorbereidingen te treffen voor het Lieve Liefhebbers festival. Ik ben nog steeds van plan om blocks te maken, maar ik vond er deze week geen rust voor. Ik schoof het door naar vandaag, maar het is nu 20.22u en het is nog niet gelukt. Vanmiddag kwam de buurvrouw buurten. Dat zijn de spontane dingen die ik leuk vind, die ontstaan als je tijd hebt. Blocks maken kan woensdag en donderdag ook nog.

Gisteren was ik vrijwilliger bij Zomerfolk, een folkfestival in Groningen. Een vriendin van mij regelt de interne catering en zorgt daarmee met haar team voor 200 vrijwilligers. Ik vind het leuk om een dagje mee te draaien. Eten maken, leuke mensen, livemuziek en mooi weer. Het was top!

Het wordt nu tijd om af te ronden. Ik vind het mooi geweest voor vandaag. Ik ga nog even in de tuin zitten met een boekje. Leuk dat je m’n getetter weer meegelezen hebt. Liefs, Marike