Het is de laatste week van mijn vakantie en ik heb een heerlijke week gehad! Het mooie weer geeft nog wat extra vakantiekriebels. Vorig weekend zat ik nog aan zee en dit weekend in de prachtige omgeving van Bakkeveen. Het was een verrassing voor m’n verjaardag en het voelde als een mini-vakantie van 24 uur. En nu heb ik zin om te schrijven! Week 22, je was fijn.

Ciao Callantsoog!
Vorige week overnachtte ik van vrijdag op zaterdag in Den Oever en toerde ik met een omweggetje naar het strand van Callantsoog. Het was er nog niet zo warm als afgelopen dagen, maar ik heb er heerlijk gezeten en gegeten. Op de plek waar ik geparkeerd stond mocht dat maar een uur, dus eerlijk gezegd was dat niet héél relaxed, maar ik heb de zee goed in me opgenomen en ga binnenkort nog een keer. Ik kocht een ijsje, bezocht nog een kringloop winkel en tufte weer naar huis. Een mini-vakantie van anderhalve dag brengt soms meer goeds dan 4 dagen thuis lummelen. Beide zijn fijn, maar de niet alledaagse dingen worden als herinneringen opgeslagen en dat geeft langer plezier.

De dag erna zaten we alweer aan het water, want toen spraken we met vrienden af bij de waterskibaan. De mannen op de ski’s, vrouwen en kind op het terras. Daarna thuis de bbq aangestoken en een lekker relaxed avondje gehad.

Uitzwaaien
De vrije tijd van mijn vriend zit er inmiddels op. Ik zwaaide hem dinsdag uit en heb er bewust voor gekozen om de laatste week alleen vrij te zijn. Normaliter zeg ik hem ‘s ochtends gedag en ga ik naar kantoor. We vonden het allebei vreemd deze keer om samen thuis te zijn en te ‘wachten’ totdat hij weg moest. Hij pakt nog wat spullen in en checkt drie keer of hij alles heeft. De dag van vertrek is altijd een rare dag en kan ik maar beter gewoon m’n eigen gang gaan. Ik had ‘s ochtends een afspraak met de boekhouder en heb de dag gevuld met uitwerken van zijn tips en het prutsen aan mijn website. Aan het einde van de middag bracht ik mijn vriend weg en pakte ik voor het eerst mijn agenda weer om te zien hoe de komende weken eruit zien.

Van leven in het moment, naar overzicht creëren voor de komende zes weken. Wanneer mijn vriend aan de andere kant van de wereld zit, doe ik wat meer aan agendabeheer 😉 In plaats van overal ja op te zeggen, zoals the old me zou doen, zorg ik ervoor dat ik genoeg tijd heb voor mezelf en voor alles wat er in en om het huis moet gebeuren. Dan ben ik ook nog een leuk mens tegen de tijd dat mijn vriend weer thuiskomt, haha.

Wellness en gezelness
Bij LOFF wellness waar ik graag heen ga werken ze met een soort stempelkaart en ik heb het zo gepland dat ik met twee volle kaarten voor een gratis behandeling – een gezichtsbehandeling én een massage – op dezelfde dag terecht kon. Een gratis ochtendje wellness! Heerlijk. Verder kreeg ik gezellige visite en verkocht ik de laatste kandelaartjes. Vrijdagmiddag sprak ik met Ingrid af om onze eerste ideeën voor een evenement bij elkaar te voegen. We zaten bij de Hippe Kringloop in Assen. Dat is meteen een tip, want je kunt er lekker zitten en voor weinig geld iets eten en drinken. En het is een kringloop. Dus. Het evenement heeft alles te maken met tweedehands kleding en ik heb er nu al zin in!

Marktvoorbereidingen
Ook deed ik nog wat voorbereidingen voor het Lieve Liefhebbersfestival. Ik heb een deel van de producten geprijsd en nieuwe blocks gemaakt. Ik heb zúlke mooie prenten gevonden, dus ik denk dat ik nog een stapel maak en hoop dat de bezoekers van het festival ze net zo mooi vinden als ik. Mijn werkkamer is ontploft en overal staan producten en half-uitgewerkte ideeën. Ik ben nog op zoek naar een steekkarretje of opvouwbare bolderkar of iets dergelijks om alles gemakkelijk te verplaatsen van de auto naar het kraampje. Heb jij er één en mag ik die lenen? Dan hoor ik dat heel graag. Ik heb nu 2 plastic opbergbakken en een stapel oude wijnkistjes en lades waar alles in staat, maar die zijn niet goed te stapelen en tegelijk mee te nemen. Het is tijd om de boel een beetje te professionaliseren 😉

Op de e-chopper door Friesland
Gisteren was het dan eindelijk zover; ik werd opgehaald voor een verrassingsweekend! Vriendin Manuela gaf me dit grote cadeau twee maanden geleden voor m’n verjaardag. Afgelopen week kreeg ik te horen wat ik mee moest nemen en daar kon ik nog niet uit opmaken wat we zouden gaan doen. We reden richting Friesland en stopten eerst bij een mega kringloophal in Surhuisterveen. Heerlijk, haha. Goed geslaagd ook. Daarna reden we door naar Bakkeveen. Manu wist het niet, maar ik heb veel herinneringen aan dit dorp. Het bleek dat ze een fantastische accommodatie had geboekt; eentje met een bijzonder verhaal. Het is te persoonlijk om hier te delen, maar het belangrijkste is dat deze gebouwd is door een oud-collega van ons die een hele moeilijke tijd achter de rug heeft. Wat we allemaal niet wisten, is dat wij de allereerste gasten waren. Ik heb m’n ogen uitgekeken, want wát zit dit tinyhouse goed in elkaar! De gastheer van de camping noemde dit hun mooiste accommodatie en dat snappen we. De locatie is ook perfect; aan de rand van het bos met een eigen parkeerplaats en je kunt er ontbijten in de zon. Wil je ook een keer een nachtje weg met je partner of een vriend(in)? Dan raad ik dit van harte aan <3

We hadden net onze koffers uitgepakt en toen was het tijd voor de volgende activiteit: Op een e-chopper de omgeving verkennen. Dat was zó leuk. Maar echt. Van stapvoets de oprit af, naar fullspeed over hobbelige fietspaden door de bossen. We reden langs het water, over bruggetjes en waren soms de route kwijt. Daardoor konden we niet pauzeren én op tijd terug zijn, dus kozen we voor het eerste en maakten bij het huisje een pokébowl. Daarna nog een toetje gegeten bij het grand café van de camping en gekletst totdat we de ogen niet langer open konden houden.

Twee mini-vakanties van 24uur in één week. Dat maakt deze laatste vakantieweek een hele fijne afsluiter. De komende week staat er weer allerlei leuks op de planning, maar ik sluit nu af en maak kleine gluten- en lactosevrije kwarktaartjes voor de komende dagen. Leuk dat je m’n blog weer gelezen hebt! Wil je een reactie achterlaten? Dat kan hieronder (anoniem). Liefs, Marike