Ik zit in een restaurantje in de haven van Den Oever om het begin van dit blog te schrijven. Er is een schaal nacho’s onderweg en ik kijk uit op de vissershaven. Fijn plekje! Ik ben namelijk een nachtje weg in mn eentje en dat is altijd genieten en (eerlijk is eerlijk) ook een beetje onwennig. De bestemming is altijd dezelfde: ZEE! Zodra ik aan het water sta met m’n kop in de wind, dan ga ik spontaan zuchten en diep ademhalen en voel ik me instant goed. Als je weet dat iets goed voor je is, dan is het verstandig om die dingen vaker te doen, toch? “Let the pile of good things grow”!

Tijdens zo’n uitje combineer ik allemaal lievelingsdingen: Meezingmuziek aan in de auto, koffietje voor onderweg, kringloopwinkel, foto’s maken, hoofd leegmaken en ideeën uitschrijven en natuurlijk een strandwandeling en genieten van de zee. Deze keer noem ik het inkoop- en strategiedagen voor Met Slingers, want er gebeurt veel! Een idee om samen met iemand een workshop te organiseren blijft in m’n hoofd rondgaan, de eerste gesprekken en meeloopdagdelen nav mijn oproepje op insta staan gepland en ik bereid me voor op de eerstvolgende markt. Ondertussen is er ook een ander zaadje geplant en dat heeft te maken met het organiseren van een evenement. Allemaal leuke dingen.

Handgemaakte producten en tweedehands vondsten
Dit was de subtitel van Liefs Marike, de voorganger van Met Slingers en eigenlijk is deze combinatie het nog steeds voor mij. Ik hou ervan om het kopen van tweedehands spullen te promoten, omdat het simpelweg duurzamer en unieker is om tweedehands te combineren met nieuwe spullen waar je (ook) heel blij mee bent. Op momenten dat ik wat minder inspiratie of zin heb om nieuwe producten te maken, vul ik mijn kraampje op markten daarom aan met tweedehands schatten. Vandaag was ik op “inkoop”. Niet alleen om oude atlassen en prenten te zoeken voor de blocks, maar ook voor andere hebbedingen. De nieuwe lievelingsdingen in je interieur; unieke dingen die je niet zomaar weg wilt doen omdat je ze niet klakkeloos overal kunt kopen. Dat klinkt goed hè? Nu moet ik alleen nog oefenen met niet alles zelf willen houden 😉

De eerstvolgende markt, het Lieve Liefhebbers festival op 18 juni, neem ik ook keramiek van Dees mee. Dees is een vriendin van mij en ze maakt alles zelf en ik vind dat mensen moeten kunnen zien wat ze kan. Hier vind je de link naar haar instagram account. Volg je haar alvast? Ik neem maar iets van 6 mokjes en 6 schaaltjes mee en daarnaast nog een paar one of a kind ontwerpen. Heb je interesse, wees er dan op tijd bij op 18 juni.

Nieuw verkooppunt
Ik schreef er vorige week al over; PUUT Zuidlaren is deze week geopend en eigenaresse Klazina verkoopt ook mijn blocks. Bij PUUT kun je tweedehands dames- en kinderkleding kopen, maar dus ook allemaal handgemaakte producten van eigenwijze makers uit de regio. De winkel is echt een plaatje geworden en een aanwinst voor de regio. En dat zeg ik niet omdat mijn blocks er verkocht worden 😛 maar ga gerust zelf eens kijken als je in de buurt bent.

Folksfabriek
Afgelopen zondag ging ik met vriendin Ingrid naar de mini-makers-markt bij de FolksFabriek in Assen. Ik had er op instagram al iets over gedeeld, maar wow, wát een gave en inspirerende plek! Ik hou heel erg van die industriële sfeer en de hoge ruimtes, de kleuren en de grote ramen. Maar dankzij Anne en Maureen is het een hele frisse plek geworden waar je graag wilt zijn. Er is een tuin, er waren baksels, er is kunst en er waren stekjes te koop. Alles heel gemoedelijk. Ingrid en ik gingen helemaal aan en waren binnen 5 minuten eensgezind over een een plan voor een evenement (…). Volgende week gaan we er samen voor zitten. Zin in!

Eten en vrienden en eten en vrienden
Mijn vriend en ik zijn samen 3 weken vrij en die vliegen voorbij! Naast dat we lekker 5 dagen naar Limburg gingen, hebben we thuis wat aangelummeld, klusjes gedaan en verder vooral veel gegeten en vrienden gezien en dat gecombineerd. Afgelopen week kwamen twee vrienden van Chris bij ons eten, gezellig met alle partners en kinderen. Na het eten gingen we een ijsje halen, de eerste van dit jaar! Ook kochten we een bbq en aten we voor het eerst buiten. Op de dag dat mijn vriend nog 1 dag voor zijn werk naar de randstad moest, ging ik met de trein naar een vriendin in het midden van het land. Op de terugweg zouden we carpoolen maar stond er een enorme file, dus gingen we … uit eten, om pas weer in de auto te stappen toen de file opgelost was. Ik geloof dat we nog nooit zo weinig gekookt hebben :#

Laatste week
Volgende week is de laatste week van mijn vakantie en moet Chris weer naar zee. Ik moet zo langzamerhand weer beginnen met nadenken over de invulling van m’n interimwerk. Ik ga voorlopig in ieder geval nog geen oproep doen voor een extra interimklus. Verder heb ik een heel lekker weekje voor de boeg, met o.a. een wellnessochtend en een geheimzinnig nachtje weg met een vriendin. Ik word opgehaald en thuisgebracht, maar ik heb géén idee wat we gaan doen! Superleuk vind ik dat en ik ben heel erg benieuwd.

Maar eerst is er nog morgen; meteen na het ontbijt rijd ik naar zee en daar blijf ik net zolang zitten totdat ik het gezien heb. Of nouja, het is wel de bedoeling dat ik morgenavond weer thuis ben 🙂 Ik sluit af en wandel via de dijk terug naar mijn b&b. Leuk dat je weer de moeite hebt genomen om mijn schrijfsel te lezen. Liefs, Marike

Fout: Contact formulier niet gevonden.