Mijn site is weer online! Na een lange tijd van afwezigheid, verheug ik me weer op het schrijven. Het laatste blog dateert van augustus vorig jaar, vlak voordat ik vier weken vakantie had om dingen te evalueren. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn volgende vakantie van vier weken. Om opnieuw te reflecteren. In tussentijd heb ik meerdere conceptblogs geschreven, maar heb er niet één geplubliceerd…

Waarom stopte ik met schrijven?
Ik werk als interimmer bij woningcorporaties. Daar ben ik breed inzetbaar en doe ik veel verschillende dingen, maar soms heb ik ook te maken met mensen waar het niet goed mee gaat. Dit kan in het ergste geval leiden tot een juridische procedure of een conflict omdat ze mij als medewerker zien als de kwade genius. Dat hoort bij het werk, maar daardoor voelde ik me niet meer vrij om te schrijven. De inhoud van mijn werk is inmiddels veranderd en ik heb het besluit genomen om ook niet meer in een soortgelijke rol met heftig klantcontact terug te keren, zodat ik het bloggen weer op kan pakken. Bevrijdend voelt dat 🙂

Feelgood en valkuilen
Toen ik mijn baan in loondienst vaarwel zei, heb ik meer dan een half jaar vrijgenomen en Met Slingers opgetuigd. Daarna ging ik aan de slag als zzp’er, eerst voor 16uur per week, maar een half jaar later liep dat op naar 32 uur per week. Ik had weinig zin en energie om producten te maken, voelde me niet fijn over het bloggen en ik viel in een oude valkuil van een scheve balans. Na mijn vakantie in september ging ik terug naar 20-24 uur interimwerk per week. Ik kocht een planner en voorin plakte ik de quote ‘We cannot become what we want by remaining what we are’ en vanaf dat moment had ik per maand en per week wat meer overzicht.

Ik schakelde hulp in van De Boekhoudcoach (affiliate) en bracht mijn basis op orde. Ik heb hulp gevraagd op meerdere vlakken, heb veel gelezen en ben weer gaan sporten. Meteen 5x in de week, niet vol te houden natuurlijk, maar op dat moment voelde dat even heel goed. Ik schreef me in voor een 12km trailrun op Ameland. Beweging, in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord. Iedere week nam ik een paar uurtjes tijd om áán mijn onderneming te werken, in plaats van alleen maar erin. Ook plande ik weer wellness afspraken voor mezelf, feelgood momenten voor ontspanning en verzorging. Lekker.

Aan het begin van dit jaar kwam er weer ruimte voor creativiteit. Fijn was dat. Ik ging naar Dana van PUUT in Winsum. Ik bracht nieuwe blocks naar haar fijne winkel en wat heb ik dat gemist; en daarbij het gevoel dat je krijgt wanneer jouw handgemaakte producten verkocht worden in een winkel. Ik blijf het bijzonder vinden, alsof het niet over mij gaat. Inmiddels heeft PUUT twee ‘zusjes’ die bijna open gaan; in Zuidlaren en Middelstum. PUUT Zuidlaren gaat op 25 mei open en ook daar worden mijn blocks verkocht, tof hè?

Ontdekkingstocht 3.0
Van het opzeggen van mijn baan tot het minderen van kantooruren, krijgt mijn ontdekkingstocht nu weer een vervolg. Door de keuzes die ik maak, doe ik steeds meer wat ik leuk vind om te doen en kan ik daar nog steeds mijn rekeningen van betalen. Ik heb ontdekt dat ik nog op een klassieke kantoor-manier denk, namelijk dat ik er van negen tot vijf hoor te zijn, ook als er na 15.00 uur geen afspraken meer staan. De afgelopen weken ging ik af en toe wél om 15.00 uur weg als ik geen prangende dingen meer te doen had, of begon ik een uurtje later en werkte ik ‘s avonds of ‘s weekends nog wat. Het klinkt misschien gek, maar het voelt nog steeds alsof ik spijbel.

Ondanks dat het fijn is om minder uren op kantoor te werken, heb ik ook geleerd dat enkel en alleen minder werken mij niet persé een goed gevoel geeft. Was ik van januari tot en met maart druk met trainen voor de 12km trailrun, experimenteren met gluten- en lactosevrij eten en voorbereiden op de Suikermarkt van 3 april, daarna dacht ik ‘en nu dan?’. Ik heb even geen concreet doel meer en voelde me wat overprikkeld, maar ik heb geleerd dat er ook zoiets bestaat als onderprikkeld zijn en dat de symptomen vrijwel hetzelfde zijn. Ik ben soms gewoon verveeld. En vervelend, dat ook.

Meestal als ik me zo voel, ga ik als een razende veel (teveel) nieuwe dingen optuigen. M’n hoofd slaat op hol, ik zie allerlei mogelijkheden, onderzoek ze állemaal en raak binnen no-time de kluts kwijt. Deze keer doe ik het anders. Ik heb twee sporen uitgezet: 1. Ik heb me ingeschreven voor een opleiding interieurstyling en 2. Ik deed een oproep op instagram om meer te leren over het werk van anderen. Beide voelden spannend, maar zaten al heel lang in mijn hoofd. De opleiding start in oktober en de eerste gesprekken plan ik deze week.

Na mijn vakantie keer ik terug voor maximaal 2 dagen per week op mijn interimklus. Ik weet nog niet of ik er een interimklus naast zoek, of dat ik me voorlopig richt op de netwerkgesprekken en ruimte laat voor spontaniteit. Ik heb zo’n gevoel dat er vanzelf duidelijkheid komt tijdens deze vakantie.

Liefhebbers Festival
Tot slot. Op zondag 18 juni vindt het Lieve Liefhebbersfestival plaats in Winsum en ik ben erbij! Ik deel mijn kraam met Diana van Dilune en naast handgemaakte producten neem ik ook wat vintage finds en andere hebbedingen mee. Er is vanalles te proeven en te beleven voor jong en oud(er), dus check je agenda en zet dit festival er alvast in 🙂

Ik deel nog een paar plaatjes van onze mini vakantie in ZuidLimburg van afgelopen week en zeg tot gauw! Liefs, Marike