Nog een weekje werken en dan heb ik vakantie. Een vakantie van vier weken. Ik betrap mezelf erop dat ik al een paar keer het gevoel heb gehad dat het te kort is. Het is één van de bijwerkingen van het afgelopen jaar waarin ik acht maanden vrij was. Inmiddels heb ik mezelf zes maanden verhuurd als zzp’er in de sector waarin ik daarvoor ook werkte. Het is tijd voor een evaluatie en dat is wat ik in de vakantie ga doen.

Toen ik in februari voor het eerst weer begon met werken, voelde het alsof het werk mijn vrije tijd afpakte. Wat natuurlijk letterlijk zo is, voor iedereen. In de loop van de tijd ging ik van 1 naar 2 opdrachten en onlangs kwam er nog een klein klusje bij voor een paar weken. Het verschil met vroeger is dat het weloverwogen keuzes waren, maar o wat is het makkelijk en verleidelijk om veel te werken. De vakantie komt op het goede moment: Ik heb zin om de plussen en minnen van deze ervaring(en) op een rij te zetten en te bepalen wat ik mee wil nemen in het komende half jaar.

Persoonlijke missie
Vorig jaar rond deze tijd las ik het boek van Stephen Covey over het ontwikkelen van een persoonlijke missie. Aan de hand van dat boek heb ik een persoonlijke missie geschreven. Het boek adviseert om dit voor iedere rol die je hebt uit te schrijven en over mijn rol op mijn werk schreef ik o.a. “Ik investeer in het leren van nieuwe vaardigheden en het verkrijgen van nieuwe inzichten”. Af en toe onderzoek ik de mogelijkheden voor een opleiding of cursus, maar inmiddels weet ik dat ik eerst iets anders te doen heb. Ik wil meer kennis opdoen over het voeren van mijn administratie en alles wat daarbij komt kijken, zodat ik niet per ongeluk fraudeer… Ik ga de basis van mijn bedrijf – want oja, dat is het – op orde brengen. Toevallig was ‘opgeruimd’ mijn woord voor 2022, dus zo komt alles mooi bij elkaar. Kan ik daarna weer verder dromen 😉

Tegenstrijdig
Als opgeruimd mijn thema is, is het dan niet tegenstrijdig dat ik ook mega blij word van spullen verzamelen? Mooi servies, inspirerende plaatjes, handgeschreven kaarten of knutselspullen? Ik kan gek van mezelf worden van die tegenstrijdigheid. Zo houd ik bijvoorbeeld ook van rust én van het organiseren van etentjes en kleine feestjes, vind ik het belangrijk om gezond te eten maar kan ik borrelhapjes niet weerstaan, zeur ik dat ik moe ben maar ga dan wel als een doldwaze stier het huis schoonmaken, ben ik een planner én chaotisch en ga zo maar door. Het één kan niet zonder het ander? Opgeruimd zijn is ook accepteren dat dit er allemaal bij hoort denk ik dan maar. Deze spreuk van Loesje hangt niet voor niets al jaren op mijn werkkamer: “Meer in balans leven met lekker veel uitersten graag”. Tegenstrijdig dus.

Collages maken
Deze week kwamen er vrienden op visite met 4 kindjes. Het was niet zulk mooi weer en één van de kinderen werd koortsig, dus toen toverden we een thuisblijf-activiteit uit de hoge hoed. Ik weet dat ze het leuk vinden om creatief bezig te zijn, dus toen de dozen met papiersnippers, dierenboekjes en washi-tape tevoorschijn kwamen, waren ze meteen enthousiast. Zo leuk om te zien wat er dan gebeurt! Ik vond het zelf ook helemaal leuk. Vanmorgen deelde ik een poll in mijn instagramstories om te zien er animo is voor een workshop. Ik ben benieuwd!

Wat gebeurde er verder?
Verder gingen we een weekend naar Leiden en waren er etentjes, verjaardagen en een klein tuinfeestje. We hebben plannen gemaakt voor de volgende make-over van onze hal en ik heb ruimte gemaakt voor een daybed op mijn werkkamer; eentje met een hele stapel dekens erop, zodat ik er als een prinses op de erwt kan lezen of schrijven haha. Ik heb ‘maak-ruimte’ ingeleverd voor ‘relax-ruimte’. Dat past eigenlijk ook wel mooi bij alle andere dingen die er gebeuren. Nog een weekje werken en dan leg ik de focus op relaxen. Nu al zin in! Tot de volgende keer <3 Liefs, Marike