Ik heb het gevoel dat ik al héél lang geen blog geschreven heb. Eerst voelde ik me een beetje schuldig of slordig, maar het mooie aan een eigen website is dat je het zelf mag weten 😉 Dat het niet iedere week lukt om iets te schrijven dat had ik wel voorzien. In de maanden dat ik vrij was ging het als vanzelf, maar vanaf het moment dat ik weer een kantoorklus oppakte kreeg ‘vrije tijd’ een nieuwe betekenis: Zoals het een ontdekkingstocht was om vanuit een drukke baan te stoppen met werken en te ontdekken wat ik leuk vond, zo bleek het ook een ontdekkingstocht om mijn tijd weer te verdelen en een ritme te vinden toen ik weer aan het werk ging.

Vrije tijd
Vorig jaar begon mijn lange vakantie zo ongeveer nu. Per 1 juni liep mijn laatste interimklus af en terwijl ik dit stukje schrijf is het alweer 1 juni geweest. Een goede vriendin voorspelde me vorig jaar dat er geen weg terug zou zijn: Nooit meer terug naar hoe het hoort, nooit meer terug naar hoe ik het deed. Jaja, dacht ik toen. Natuurlijk kon ik dat wel. Ik zou drie maanden vrij nemen en eens rustig broeden op nieuw werk, maar pas acht maanden later was ik er weer echt aan toe. Eind februari begon ik aan mijn eerste interimklus als zzp’er, op mijn eigen voorwaarden: Qua inhoud, tarief en aantal uren klopt(e) het helemaal. Ondanks dat ik ‘maar’ 16 uur per week ging werken, moest ik er enorm aan wennen.

De komende 2-3 maanden lopen er twee klussen naast elkaar; waar ik bij de één meer moet denken, is het bij de ander juist een kwestie van doen. Het één is nieuw, het ander vertrouwd. Dat betekent wel dat ik meer uren ga maken en kan ontdekken hoe ik dat vind. Ik verwacht dat deze combinatie voor meer dynamiek zorgt, wat ik meestal fijn vind, en daarnaast sluit de periode goed aan bij het vaarschema van mijn vriend. Een win-win situatie voor nu; een korte periode knallen en een buffertje op te bouwen om vervolgens weer vrij nemen en volgende stappen te overwegen.

Mijn vriendin kreeg gelijk; er is geen weg terug. Ik ga bewuster om met mijn vrije tijd en plan minder afspraken. Veel minder. Ik ben kritischer geworden op het werk dat ik doe, hoeveel tijd het kost en wat het me oplevert. Wat kan ik betekenen? Wat leer ik ervan? Word ik er blij van? Hoe voel ik me erbij? Ik weet nog steeds niet wat ik wil worden als ik later groot ben, maar ik heb vorig jaar wel geleerd hoe ik me wil voelen en zo voel ik me nu niet altijd. Daardoor schrijf ik even geen blogs en komen er geen nieuwe producten uit mijn handen, maar lummel ik wat meer. Bij een ontdekkingstocht horen ook zulke momenten en dat is okee.

Vrijheid is fantastisch en het brengt magie, maar soms ook wat onrust en onzekerheid. Ik heb geen idee wie Bob Goff is, maar ik kwam deze quote van hem tegen op Pinterest en ik vind ‘m mooi:

Marike-dag
Vandaag heb ik een marike-dag; een dag waarop ik helemaal niks hoef en dat trek ik door tot en met maandag denk ik, haha! Of nouja, er zijn nog wel een paar dingen die we dit weekend willen doen, maar vandaag is mijn vriend de deur uit en ga ik genieten van een dag in m’n eentje 🙂 Ik maak een overzichtje van to-do’s die nog in mijn hoofd zitten, hang een wasje op en kruip met een boek op het bankje in de tuin. Lucky me!

Ik houd het hierbij voor vandaag. Geniet van het lange Pinksterweekend als je vrij bent en tot gauw.

Liefs,