Het is Eerste Paasdag en de eerste dag van de week dat ik niks hoef. Niet werken, geen afspraken, vét fijn! Er gebeurde niet heel veel om over te schrijven, maar ik ga het toch doen 😉 . Toen ik vorige week mijn blog afsloot, keek ik reikhalzend uit naar een wellness arrangement op maandag. In de maanden dat ik niet werkte en geen inkomen had, was dat één van de luxe dingen waar ik naar uit kon kijken: Af en toe een massage of gezichtsbehandeling boeken om compleet te ontspannen. Een paar weken geleden maakte ik een afspraak, maar toen werd ik mega verkouden. Deze week ging ik voor de herkansing, maar nu was een groot deel van het personeel ziek en werd ik een uur van te voren gebeld dat het niet door kon gaan. Mèh! Ik voelde me wel een beetje verwend dat ik er zo van baalde – en ik heb nog overwogen om dan ‘maar’ te gaan werken – maar toen appte een vriendin en kreeg de dag een nieuwe wending. We waren de hele middag op pad en dat was ook heel ontspannen. Bijna net zo ontspannen als een middag wellness (haha, ik weet dat je meeleest).

And again…
De week begon zo goed, maar ik werd deze week wéééérrr verkouden! Voor de derde keer in 6 weken tijd, dat is toch niet te filmen? De mist lijkt maar niet te willen optrekken uit mijn hoofd. Na alle lockdowns en mondkapjes is het op zich niet zo verwonderlijk natuurlijk, maar irritant is het wel. Op zulke momenten ben ik extra blij dat ik een parttime zzp-klus heb met veel vrijheid. Zo kan ik toch mijn werk doen en voldoende uren blijven maken. Voordat ik als zzp’er aan de slag ging, heb ik natuurlijk nagedacht over de risico’s; ziek worden was één daarvan, maar ik ben eigenlijk nooit ziek, dus dat was geen bezwaar… Ik houd mezelf voor dat de soldaatjes van mijn immuunsysteem nu weer wakker geschud zijn en dat het vanaf hier alleen maar beter gaat!

Positief
Natuurlijk kun je zelf de slingers ophangen en extra stilstaan bij de positieve momenten. Het hoogtepunt van deze week was dat mijn vriend weer thuiskwam, na ruim 7 weken op zee. Perfect timing! Nu hebben we meteen een lang weekend samen. Een ander hoogtepunt van deze week was dat een vriend van ons weer thuis is, nadat hij deze week in het ziekenhuis werd opgenomen met hartproblemen. Ik ben hier enorm van geschrokken en dan realiseer ik me weer hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en je naasten te zorgen. En hoe belangrijk het is om plezier te maken; minder moeten en meer lummelen.

Luxepaardje
Deze week stond in het teken van cadeautjes voor mezelf: De wellness ging niet door, maar er stonden nóg een paar luxe dingetjes op de planning! Vriendin Manuela is o.a. nagelstyliste en ik ging deze week bij haar langs voor een voorjaarskleurtje op mijn nagels. Meisjesnagels noem ik dat altijd, waar ik extra zuinig op moet zijn, want ik ben niet het voorzichtige type.

Deze week kwam ook mijn nieuwe telefoon binnen. Mijn vorige Samsung S8 heeft het ruim vier jaar volgehouden, maar hij kreeg steeds meer kuren. De telefoon die ik nu heb maakt zúlke mooie foto’s! Technische snufjes of hypermoderne apparaten doen mij niks, maar over deze telefoon blijf ik me verbazen, haha.

Als kers op de taart ging ik gisteren winkelen met onze buurvrouw. Afgelopen jaar heb ik mijn kledingkast flink uitgemest en heb ik a la Marie Kondo alleen de allerfijnste kleding bewaard. De kantoor-proof zomerkleding bleek slecht vertegenwoordigd, dus daar richtte ik me op. Het leverde drie nieuwe lievelings-kledingstukken op. Als je het meteen aan wilt trekken, is het een goed teken, toch? Ik heb ook nog naar zomerschoenen gekeken, maar ik raakte niet overtuigd. Ik kies nog steeds voor kwaliteit boven kwantiteit en dat voelt goed. Het zorgt ook voor een overzichtelijke kledingkast 😉 .

Korting!
Vandaag is de laatste dag dat je 15% korting krijgt in de webshop als je de kortingscode ‘hoera10k’ gebruikt. Mocht je het vorige week gemist hebben; de website is meer dan 10.000 keer bekeken en dat vier ik graag met mijn trouwe volgers en lezers! De korting is geldig op alle producten in de webshop, dus je kunt nu ook voordelig blocks met bloemetjes kopen, bijvoorbeeld. Ik zet ze graag nog even in het zonnetje, want het is één van mijn favoriete producten, maar ik verkoop ze bijna niet. De prachtige prenten komen uit tweedehands boeken en zijn verlijmd met populierenhout, wat een beetje een scandinavische look heeft. Je kunt de blocks eindeloos combineren! Kijk maar eens in de webshop welke er allemaal zijn: Ze zijn er met dino’s en andere dieren, met vintage vlinders en bloemen, maar ook met de zee en berglandschappen. Je kunt ook nog steeds blocks met atlaskaarten bij me bestellen, maar hiervoor geldt de korting helaas niet. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Stuur me vooral een berichtje of bekijk de hoogtepunten op instagram.

Ik sluit het weekoverzicht af en wens je hele fijne Paasdagen! Liefs, Marike