Om maar meteen met een mijlpaal te beginnen: De website is bijna 10.000 keer bezocht! In juni 2021 ging de website live en sindsdien zijn er meer dan 3.000 bezoekers geweest, die samen bijna 10.000 keer hebben rondgeklikt. Om dat te vieren krijg je met de code ‘hoera10k’ 15% korting op ALLE producten in de webshop!! De code vul je in vlak voordat je afrekent en meer hoef je er niet voor te doen ๐Ÿ™‚

Deze week zat bommetjevol met leuke dingen en werk, maar ook met moetjes, zoals de BTW-aangifte. Ik zocht contact met de KvK over mijn administratie. De medewerker in kwestie stelde kritische vragen en benoemde precies de dingen die al een tijdje wringen als ik met mijn administratie bezig ben. De komende weken ga ik me nog wat meer verdiepen in de regels en regelingen die er zijn voor mijn manier van ondernemen: Een interim-baan en een blog met webshop, soms workshops geven en af en toe een markt, een boekhoudprogramma en een excelbestand, verkoop aan particulieren en ondernemers. Het fijne aan ondernemen is dat er zoveel kan en de uitdaging is om het overzichtelijk te houden. Aangezien ‘opgeruimd’ mijn thema voor 2022 is, wil ik mijn administratie ook goed inrichten.

Flitsadvies
Vier jaar geleden trok ik bij mijn vriend in. Hij had destijds kortgeleden nieuwe meubels gekocht en we maakten een mix van onze spullen. We kunnen ons meestal wel vinden in elkaars smaak. Waar hij voor donkere kleuren kiest, kies ik vaker voor licht en waar hij voor warme kleuren kiest, kies ik vaker voor koele tinten, maarrr in het midden vinden we elkaar wel. Zijn donkere vloerkleed ging eruit en samen zochten we een nieuw kleed uit en we hebben het wel eens over een wandje verven of een nieuwe kast, maar het blijft er dan ook weer bij.

Toen ik op social media zag dat Judith nog plek vrij had voor een flitsadvies, heb ik meteen een afspraak gemaakt. Hieronder zie je een impressie van het advies dat zij voor ons had. Ik vond het meteen erg mooi en ik kan niet wachten om te zien hoe het wordt! Het behang met de ijsvogel heb ik al besteld en zodra mijn vriend thuis is (en uitgerust ook), gaan we aan de slag. Ik zie nu ook ineens overal in ons huis de kleuren uit het advies terugkomen. Grappig hoe dat werkt; Judith heeft binnen een uur alles bij elkaar gelegd en ik kan het je van harte aanbevelen om haar uit te nodigen als je een interieurdilemma hebt! Ik heb voor de grap ook nog een paar fotootjes opgezocht van mijn vorige huis.

Gewoon doen
Vanmorgen heb ik m’n hardloopschoenen maar weer eens tevoorschijn getoverd. Ik heb heel wat redenen aangegrepen om niet te hoeven gaan; tijdens de lockdown mocht ik niet naar de atletiekvereniging, daarna kreeg ik corona, daarna moest ik wennen aan m’n nieuwe werkritme en werd ik weer ziek. Het regende ook vaak hรจ? En ondertussen wel zeuren over m’n matige conditie en slappe lijf natuurlijk ๐Ÿ˜‰ Vanmorgen heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven en ben naar buiten gegaan. Een kilometer joggen en daarna 200 meter wandelen. Dat kunstje heb ik vier keer herhaald en toen was ik tevreden! Ik voelde me meteen een stuk beter en vraag me af waarom ik mezelf zo gesaboteerd heb… Gewoon dรณen, dat is de enige manier, zoals met zoveel dingen.

Uitgepraat
Deze week heb ik zoveel gepraat, voor mijn werk en daarbuiten, dat ik nu echt uitgepraat ben. Ik ging van overleg naar overleg, had een paar gezellige (eet)afspraken, familiebezoek, visite en telefoontjes. Ja, ik doe het allemaal zelf ๐Ÿ˜‰ maar vandaag checkte ik uit. Ik schrijf ontspannen aan dit blog, werk mijn administratie bij en heb een muziekje opstaan. Relaxed. Een goede voorbereiding op morgen, want ik heb mezelf een wellnessdag cadeau gedaan. Fijne zondag(avond)! Liefs, Marike.