Hallo daar! Het is weer tijd voor een weekoverzicht met de gelukjes en leermomenten van de afgelopen dagen. Het lukt me niet meer iedere week om het blog op vrijdag online te zetten, dus ik laat dat los. Heb ik zin om te schrijven en plaatjes te verzamelen, dan doe ik het. Zo niet, ook goed.

Balansen
Ik heb deze week voor het eerst het gevoel dat de balans tussen zzp-klus, Met Slingers, sociaal leven en gezondheid weer goed is. Eerlijk gezegd was het best even wennen om weer aan het werk te zijn. Mijn leidinggevende geeft me alle vrijheid en dat is nieuw. En geweldig. Soms is dat nog onwerkelijk en zoek ik naar de grenzen van wat kan en mag. Voordat ik startte heb ik twee dingen gedaan om mezelf kaders te geven: 1. Een opdrachtomschrijving met 4 concrete doelen, ondertekend met de opdrachtgever. 2. Mijn eigen intenties opgeschreven. Harde en zachte kaders dus eigenlijk en ik kom erachter dat ik daarbinnen écht de vrijheid mag pakken om mijn opdracht in te vullen.

Mijn creativiteit was alleen ver te zoeken. Alle aandacht ging naar mijn werk en omdat ik niet fit was bleef er weinig energie over. Toen Kirsten en ik vorige week besloten om niet naar de Suikermarkt te gaan, kwam er ineens ruimte om weer aan de slag te gaan. Alle blocks met bloemen en vlinders staan nu in de webshop, net als de kleurrijke kussens van de voorjaarscollectie. Gelukt! De energie komt terug en het helpt ook dat er weer een paar bestellingen geplaatst zijn 😉 Dan merk je meteen dat je input moet leveren om output te krijgen. Hetzelfde geldt voor het maken van nieuwe producten; pas wanneer ik genoeg lummeltijd neem, ontstaan er nieuwe ideeën.

Merk je ook dat het sociale leven weer op gang komt? Nu alle corona maatregelen eraf zijn, zie ik dat gezellige dingen mijn agenda overnemen! Ik ben een outlook-nerd en gebruik een paar kleurtjes in mijn agenda om in één oogopslag te zien hoe mijn week eruit ziet. Gezellige afspraken zijn geel en die knallen dus van mijn beeldscherm, haha. Komende week zijn dat er heel veel, maar daarna -ergens- komt mijn vriend weer thuis en plannen we minder. Eerlijk gezegd vind ik dat ook wel fijn om de balans goed te te houden.

Fotoshoot
Je hebt misschien al één of meerdere foto’s voorbij zien komen die Karen van mij gemaakt heeft. Ze heeft een heleboel foto’s gemaakt en de preview maakte alleen nog maar nieuwsgieriger naar de rest. Inmiddels heb ik ze allemaal gekregen en ik kan alleen maar zeggen dat het precies weergeeft hoe de ochtend was, hoe ik ben en wat ik doe met Met Slingers. Karen fotografeert op bruiloften, organiseert verschillende shoots, maar is dus ook in te huren voor branding fotografie! Ik kan je haar van harte aanbevelen! Kijk maar eens op haar website. Een kleine impressie:

Weerzien
Afgelopen weekend kwamen mijn ouders taart eten voor mijn verjaardag (en ik kreeg een tas die mijn moeder zelf gemaakt heeft; ik heb het niet van een vreemde ;-)) Ook in de dagen erna stonden gezellige dingen gepland: Een sushi-date, een kringlooprondje met een vriendin en een reünie met iemand van de basisschool. Afgelopen jaar heb ik dat 2x eerder gedaan en het blijft bijzonder om te merken dat je na 20 jaar weer ‘bijpraat’ alsof de tijd er niet toe doet. Deze keer ging ik naar Deventer en de dag vloog om! Ik vind het heel interessant om te horen welke route mijn klasgenootjes van toen afgelegd hebben. Wie weet is het tijd voor een reünie met de hele klas…

Bestellingen
Vanmorgen verkocht ik één van de kussens van de voorjaarscollectie én een aantal kandelaartjes die als cadeautjes worden weggegeven. Superleuk! Gisteren kwam er ook al een mooie bestelling binnen via de webshop; wederom een kleurrijk kussen, maar ook 3 dinoblocks en een cityblock. Als ik producten maak, zitten er altijd een paar persoonlijke favorieten tussen, waarvan ik verwacht dat ze ‘meteen’ verkocht zullen worden. Sommige oude kaarten of prenten zijn zó mooi, die moet ik gewoon uitlichten door ze op hout te zetten, of ik er nou een klant voor heb of niet. En soms duurt het even, voordat iemand het block in kwestie ontdekt, maar als ie dan verkocht wordt, maakt me dat extra blij. Heb je die met al die gekleurde vissen gezien deze week? Dat was er zo eentje!

Uitproberen
Deze week heb ik nieuwe recepten geprobeerd en meestal haal ik mijn inspiratie uit de Appie app. Eerst pindasoep, wat helemaal niet lekker was. Smakeloze toestand. Daarna ging ik voor broccoli met ovenfriet en gemarineerde kippendij (in citroen en ansjovis) en dat was top! Vandaag eet ik het weer 😉 Ik vind het niks aan om voor mezelf te koken. Daardoor maak ik me er meestal makkelijk vanaf en is het prima voedzaam en eenvoudig, maar niet echt lekker. Ik eet steeds vaker vegetarisch en probeer meer groente te eten. Ik lees graag over voeding en gezondheid, maar daardoor gaat ‘gezond’ vaak boven ‘lekker’.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik juist ontzettend kan genieten van lekker eten (en kookt mijn vriend meestal als hij thuis is). Ik heb mezelf beloofd om een beetje beter mijn best te doen. Het helpt dat er een paar mensen komen eten, maar ook als ik alleen eet wil ik er meer moeite voor doen. Tips voor (hele) makkelijke én lekkere recepten zijn welkom. Deel vooral je tips of links hieronder.

Ik kruip zo op de bank en kijk nog een aflevering van de serie ‘Pieces of her’. Ondertussen schuif ik het eten in de oven en daarna zap ik naar Boer zoekt vrouw. Zondagavond is tv-avond! Fijne avond, liefs Marike.