Een mijlpaal, week 10! Aan de ene kant vliegt de tijd, aan de andere kant duurt het voor mijn gevoel altijd lang voordat mijn vriend weer thuis is na een aantal weken op zee 😉 Ik denk dat wanneer je ergens naar uitkijkt, dat het voor je gevoel lang duurt, maar als je er vervolgens op terugkijkt, was de tijd zomaar om? Ik heb wel eens gelezen dat het met relativiteit te maken heeft en dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan als je ouder wordt. Als je 15 bent is een jaar 1/15 van je leven, maar als je 50 bent is een jaar maar 1/50 van je leven… Anyway, het is week 10, het is voorjaar en ik hóu ervan.

Opruimen
Wie mijn blogs vaker leest, zal zich misschien afvragen wat er nog op te ruimen valt bij mij thuis, haha. Bijna iedere week schrijf ik over opruimen. Ik ben al langere tijd aan het ontspullen, maar het gaat in kleine etappes. Opruimen kan bij mij ook betekenen dat ik iets tegenkom waardoor ik ineens een nieuw product ga maken, iets ga lezen of afgeleid raak door mijn telefoon. Of dat ik onverwachts achter de computer zit om fotoboeken te maken. Wonderlijk. Opruim-ontwijkend-gedrag. Deze week had ik een extra stimulans om even goed door te pakken, want fotografe Karen kwam vrijdag foto’s van mij maken. Zij zocht een creatieveling om vast te leggen en ik werd de gelukkige! Ik vind de stijl van haar foto’s fantastisch en ben heel benieuwd naar het resultaat.

Kennismaken en ontmoeten
Donderdagochtend had ik een paar uurtjes thuiswerken gepland voor mijn kantoorbaan en mijn laatste afspraak was een wandelafspraak om nader kennis te maken met een collega. Superfijn! Het was één van de dingen die ik een jaar eerder opschreef als onderdeel van mijn ‘ideale werkdag’; dat ik werk en wandelen kon combineren. Daarna stapte ik op de fiets voor een wandelafspraak met mede-onderneemster Kristel. Dankzij Instagram kwamen we met elkaar in contact. Ze woont ook in Assen en we ontdekten dat we dezelfde wandelrondjes maken, dus waarom niet eens samen? Ik zocht gelijkgestemden en ik kreeg gelijkgestemden; we hadden voor mijn gevoel nog uren door kunnen kletsen.

Nog meer gezelligheid
De zoon van een vriendin was jarig en een oud-collega kwam buurten om een tas van me over te nemen. Gezellig! Gisteren reed ik naar Winsum voor een bezoekje aan Dana en haar winkel Puut (vol spullen). Ze heeft het goed voor elkaar: Een prachtig pand met een winkel aan huis, ingericht met mooie tweedehands en handgemaakte producten. Het was leuk om elkaar te ontmoeten en ik vind dat mijn blocks er een mooie plek krijgen! Als je in de buurt bent, ga er dan zeker eens kijken.

Er gebeurde nog meer leuks deze week. Op maandag hadden we op mijn werk namelijk een inspiratie-sessie met Erben Wennemars. Ik vond het superleuk en de tijd vloog voorbij! Het heeft me ook echt aan het denken gezet, zowel over mijn kantoorbaan als Met Slingers. De sessie was georganiseerd als een online bijeenkomst, maar we waren met een klein clubje collega’s op kantoor waar ook de uitzending werd opgenomen. Er werden een paar selfies gemaakt en er was tijd om na te praten. Er werden ook een paar foto’s gemaakt voor een collage op intranet en zo geschiedde (zie foto hieronder).

Meevaller
Het was tijd voor de belastingaangifte en de eerste keer dat ik ook inkomsten van mijn onderneming op moest geven. De afgelopen jaren kreeg ik niks terug, óf moest ik betalen, maar deze keer niet. Ik geloofde mijn ogen niet toen ik zag dat ik geld terug zou krijgen. Ik durfde de aangifte dan ook niet te versturen, haha. Ik heb een paar mensen gebeld om te checken of het komt doordat ik vorig jaar niet het hele jaar heb gewerkt. Waarschijnlijk wel. Ik heb mijn baan opgezegd en heb zuinig geleefd omdat ik geen inkomen had, maar nu krijg ik geld (terug)! Je snapt hoe blij ik was met deze verrassing 😉

Even schakelen
Ik schreef er vorige week ook al kort iets over, maar het is nog steeds wennen en schakelen om een (parttime) baan te combineren met Met Slingers en alle andere dingen die ik doe en wil doen. Het is pas 3 weken geleden dat ik aan mijn baan begon en aangezien ik 16u per week werk, dus nog maar 6 werkdagen heb gehad. Toch voelt het alsof ik allang met een oplossing voor alle vraagstukken had moeten komen. Het ene moment lach ik om mezelf en het andere moment neem ik mezelf veel te serieus. Het lukte dus ook niet om mijn wekelijkse blog op vrijdag online te zetten en ik heb veel minder producten gemaakt dan ik had gepland. Het is wat het is. Ik schrijf het vaker en herinner mijzelf er nog maar eens aan: Vrijheid is niks moeten, dus ook niet van mezelf. Ja, het is even schakelen deze periode en dat is logisch, maar vandaag schakel ik naar een versnelling lager. Slow down. Lekker muziekje aan, cappuccino drinken in de zon en doen waar ik zin in heb. Fijne zondag voor jou!

Liefs,