Zo dan, wat een weken waren dit. Ik moet denken aan zo’n lekker klef cliché tegeltje ‘het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt’. Het waren de eerste dagen op mijn nieuwe werk, mijn vriend ging weer naar zee, de vader van een goede vriendin overleed, ik kreeg corona én ik had de slechtste week van de maand te pakken. Het was een combinatie van factoren waar ik het niet zo goed op deed, op z’n zachtst gezegd. Veel indrukken, maar ook snot, hoofdpijn en zelfmedelijden – ja hoor, ik geef het meteen toe. En dan heb ik het nog niet eens over de oorlog… want dat is ellende van een heel ander kaliber. De ene dag wil ik er alles over weten, de andere dag word ik er bang van en doe ik net of het er niet is. Ik had natuurlijk allemaal wilde plannen voor deze weken, maar er kwam niets van terecht. Het schrijven over alledaagse vrolijke dingen en handgemaakte producten voelde ineens zo zinloos.

Met Slingers
Hoe kan ik dan toch bezig zijn met alledaagse vrolijke dingen en handgemaakte producten? Omdat het me blij maakt. Dat is de enige reden en het enige argument. Het is de enige afweging die ik maak bij de producten die ik -soms- verkoop en de klussen die ik doe. Maakt het me blij? Dan doe ik het. Twee weken geleden polste ik volgers en lezers welke steekwoorden zij bij Met Slingers vinden passen, met als doel om voor mezelf een antwoord te formuleren op de vraag ‘wat doe jij dan precies?’. Tot nu toe hakkel en stamel ik maar wat. Ik doe wat ik leuk vind en wat me leuk lijkt, zolang ik er blij van word. En ondertussen probeer ik er anderen blij mee te maken en te inspireren. Ik kom steeds terug bij creativiteit, vrijheid en plezier. En dat maakt het een feestje, want het leven is natuurlijk niet altijd ‘feest’. De steekwoorden die volgers en lezers vinden passen staan, hoe groter hoe vaker genoemd, hieronder:

De woorden die genoemd zijn, passen natuurlijk goed bij de dingen die ik maak, verkoop en schrijf. Voor mezelf gaat het steeds meer om ‘doen wat ik wil’: Met tijd en aandacht en de beleving. Heb je iets te vieren, hang de slingers op, eet een taartje. Geef je een cadeau, pak het dan mooi in. Stuur je een kaart, schrijf er dan iets aardigs op. Heb je iets nodig, koop het dan tweedehands en/of van een kleine ondernemer en/of van een mooie kwaliteit. Wees er blij mee en doe alles weg waar je niet blij van wordt. Kom je bij me eten, dan eten we iets lekkers, het liefst van een mooi bord! Dát is voor mij een feestje en dat is voor mij ‘zelf de slingers ophangen’. Simpele, dagelijkse dingen waarderen en mooi maken. Maar ook; bij twijfel niet doen. Is het geen JA, dan is het nee. Ik oefen nog hoor, maar het voelt al wel opgeruimd en blij. Nu heb ik het nog niet in 1 zin gevat, haha, maar je snapt mn bedoeling!

Opgeruimd
Mijn werkkamer onderging een kleine metamorfose. Ik was het zat dat overal spullen lagen; klein prulspul, maar ook materialen en producten die al af zijn. Alles lag overal en door elkaar. Mijn kast met materialen puilde uit, de stapel atlassen en encyclopedieën groeide en er was geen ruimte voor het drukwerk en de kussens die verkoopklaar zijn. Als ik dan eenmaal begin te schuiven, wordt het een nóg grotere bende natuurlijk en dankzij mijn geniale ingeving om een kast uit de hal naar boven te slepen… brak het zweet me letterlijk en figuurlijk uit. Er ging hier en daar iets kapot – je huis overhoop gooien als je niet goed in je vel zit is niet het beste idee – maar de kast staat en het is inmiddels redelijk opgeruimd. Als mijn vriend weer thuis is, zetten we samen de puntjes op de i. Dan is het én een fijne thuiswerkplek én een atelier voor Met Slingers in 1.

Winkels
Deze week gaat er voor de derde keer een doos met kandelaars naar Eindhoven, naar de winkel Wanted by DaS van Saskia. Ze worden daar supergoed ontvangen, dus dat is een leuk nieuwtje om te delen! Ook ben ik benaderd door de eigenaresse van een andere leuke winkel om eens kennis te maken en wie weet om daar ook producten neer te leggen.

Werk
Nu ik weer 16 uur per week aan het werk ben voor een opdrachtgever, is het best wennen. Het voelt verwend om dat te zeggen, want het is ‘maar’ 16 uur, maar toch is het waar na 8 maanden van totale vrijheid. Ik ontmoet nieuwe collega’s en ben op zoek naar mijn plek binnen het team en de organisatie. Het is ook nieuw om zelf te bedenken hoe ik m’n werk wil doen. De afgelopen twee weken gebeurde er natuurlijk vanalles waardoor ik minder energie had en toen kwam tante Corona op de koffie. Ik had een paar dagen last van enorme hoofdpijn en sindsdien ben ik vooral nog ontzettend moe. Juist daardoor kwamen er een paar onzekerheden omhoog; belemmerende overtuigingen waar ik niks aan heb.

Ik leg de lat altijd hoog, maar die heb ik alvast iets lager gelegd. Als mijn opdrachtgever mij vertrouwt met deze opdracht, dan mag ik dat zelf ook gaan doen. Creativiteit, vrijheid en plezier. Deze kernwoorden, die ik van jou, van jullie kreeg, plak ik ook op mijn interimwerk. Dan voelt het meteen een stuk beter! Ik doe dit weekend rustig aan, tot volgende week en een fijn weekend voor jou.

Liefs, Marike