Deze week staat in het teken van de kracht van social media. Een oud-collega kocht een kandelaar en deelde het op instagram. Zo ontmoette ik Karen met wie ik een give away organiseerde voor haar verjaardag. Marike van Ikkewonen won en deelde haar gewonnen kussen én kandelaar. Ik had niet door dat zij duizenden volgers had, haha, maar het gevolg was dat de kandelaren sindsdien als een trein gaan! Iedere kandelaar die ik had, werd verkocht. Ik maakte een paar nieuwe kandelaartjes en die waren meteen weer verkocht. Over een paar dagen komen de bestelde kaarsenhoudertjes binnen, maar ik mag inmiddels ook weer op zoek naar glaswerk 😉 De komende dagen staan er andere dingen op de planning, maar in de loop van volgende week zal ik nog een aantal kandelaartjes te koop zetten.

De kracht van social media draait niet alleen om de verkopen, maar ook om de leuke contacten die ik via DM’s met een aantal volgers heb. Het is leuk om elkaar over en weer te supporten en ervaringen te delen. Welkom bij ontdekkingstocht week 28! Een kort weekje, want afgelopen zondag plaatste ik (pas) het blog over week 27.

Ontmoetingen
Afgelopen maandag had ik een superleuk netwerkgesprek. Het was tegelijk een brainstormsessie over de ideale baan, waar nieuwsgierigheid, lef, talenten, kennis en ervaring bij elkaar komen. Ik kreeg er ontzettend veel energie van en plan de komende weken nog een paar netwerkgesprekken. Ben of ken jij iemand die ik zeker eens moet spreken? Tip me dan vooral!

Woensdag had ik een gezellige ochtend en lunch met een vriendin en daarna kwamen vier dames een workshop volgen. Ze gingen naar huis met een paar hele mooie kandelaars! Het was ontzettend gezellig en ik vind het nog steeds bijzonder (en leuk) dat dat nu mijn werk is 😀

Gisteravond hadden we weer een eetclubavondje. Samen met twee vriendinnen en onze mannen koken we uitgebreid voor elkaar. Dat is echt een feestje en niet alleen om aan te schuiven, maar ook om zelf aan de beurt te zijn om te koken en de tafel mooi te dekken.

Cadeau
Gisteren kreeg ik een lief cadeau, van iemand die ik al bijna 30 jaar ken, maar meer dan 20 jaar niet had gezien. Afgelopen zomer interviewde ik Mehmet; we zaten bij elkaar in de klas op de basisschool. Hij heeft bijzondere stappen gezet in zijn leven en ik deed een reeks interviews met mensen die mooie stappen hebben gezet in hun persoonlijke ontwikkeling en/of carrière. Dit deed ik samen met vriendin Marianne voor Studio Binnenstebuiten. Als je het leuk vindt om (meer) inspirerende verhalen te lezen, neem dan gerust op een kijkje op de site. Maarre, Mehmet bracht dus een cadeautje. Hij had onthouden dat ik het boek ‘Dromen, durven, doen’ van Ben Tiggelaar zo interessant vond en daarom nam hij het nieuwe boek van deze schrijver voor me mee! Erg lief.

Goals!
Toen ik besloot om mijn baan op te zeggen, waren er twee dingen die ik in ieder geval wilde doen. Ik wilde iets doen met keramiek en ik wilde gaan hardlopen. Ik boekte een keramiekworkshop bij de Volksuniversiteit in Zuidlaren en werd kortgeleden lid van de atletiekvereniging. Check! Het werd nog beter; in de laatste keramieklessen maakte ik een kop van een haas en kwam dinsdag supermooi geglazuurd en al uit de oven. Nu kriebelt het wel om daar meer mee te doen; meer dierenkoppen te maken en te beschilderen bijvoorbeeld.

De hardlooptrainingen die ‘s avonds gegeven worden, mogen nu niet doorgaan vanwege de corona maatregelen en ik mis het nu al! Ik probeer de ochtendtrainingen mee te pakken en gisteren heb ik samen met mijn vriend 11 kilometer gejogd. Het doel was 10 kilometer maar we gingen zo lekker (en we waren nog niet thuis), dat die laatste kilometer er ook nog wel bij kon. Een fantastisch gevoel 😀

Weekend
Het weekend begint met het versturen van alle kandelaartjes. Dat vind ik nog best spannend. Heel eerlijk; ik wilde de kandelaartjes eigenlijk niet versturen, maar toen het goed was gegaan met de give away durfde ik het wel aan. Helaas kreeg ik net een berichtje van iemand waar twee van de drie kandelaars gesneuveld zijn. Er staan hier vier pakketjes klaar die ik vandaag ga versturen… Dat vind ik nu dus heel spannend! Ik zie het als leermoment en pak alles met nóg meer zorg in. De dame in kwestie krijgt natuurlijk ook twee nieuwe kandelaars toegestuurd, maar ik zal blij zijn als iedereen ze volgende week heelhuids heeft ontvangen 😉

Verder hebben we dit weekend ons eerste Kerstdiner met familie en gaan we een strandwandeling maken. Ik verheug me erop. Fijn weekend voor jou en leuk dat je mee leest.

Liefs,